Η Κύθνος

Μοναδικές παραλίες, αμέτρητοι κόλποι και όρμοι και κρυσταλλένια νερά που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Εξερευνήστε τους γραφικούς οικισμούς, το σπήλαιο και άλλες φυσικές ομορφιές του νησιού!

Το λιμάνι του Μέριχα

Λιμάνι Μέριχα

Το γραφικό λιμάνι...

Στο λιμάνι του Μέριχα βρίσκονται αρκετές επιλογές από καταστήματα, ταβέρνες, μπαρ, καθώς επίσης τράπεζα και φαρμακείο. Εδώ είναι όπου όλα τα επιβατηγά φτάνουν από τον Πειραιά και το Λαύριο σε μόλις λίγες ώρες. Ο Μέριχας αποτελεί για τις Κυκλάδες και την Κύθνο ένα φυσικό λιμάνι, λόγω της φυσικής μορφής του.

Η παραλία της Κολώνας

Παραλία Κολώνα

Η διάσημη παραλία των Κυκλάδων...

Η παραλία της Κολώνας αποτελεί μία από τις πιο διάσημες παραλίες στις Κυκλάδες χάρη στο σχήμα της. Η Κολώνα αποτελεί μία χρυσή αμμουδιά, έκτασης 240 μέτρων, που βρέχεται από θάλασσα και στις δύο πλευρές της. Η παραλία απέναντί της αντικρύζει τη γραφική βραχονησίδα του Αγίου Λουκά με το ομώνυμο εκκλησάκι του. Τα απογεύματα είναι μαγικά στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς τα πορτοκαλί χρώματα του ηλιοβασιλέματος ζωγραφίζουν τον ουρανό.

Η Χώρα της Κύθνου

Η Χώρα της Κύθνου

Κυκλαδίτικη ομορφιά...

Η Χώρα της Κύθνου χαρακτηρίζεται από την απλότητά της και την αυθεντικότητα των οικιών της. Οι τελευταίες διαθέτουν ολόλευκο σώμα, ενώ το πλάνο ολοκληρώνεται με το έντονο κυκλαδίτικο μπλε να βάφει τα παράθυρα και τις πόρτες τους. Τα ασβεστωμένα γραφικά σοκάκια της Κύθνου μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη, με το φαγητό και το ποτό να είναι επίσης δύο από τα στοιχεία που έρχονται για να απογειώσουν κάθε καλοκαιρινή βραδιά στην Κύθνο. Στη Χώρα της Κύθνου θα βρείτε και δύο αξιόλογες εκκλησίες για να επισκεφθείτε, τον Άγιο Σάββα, η παλαιότερη στη Χώρα, και τον Άγιο Σωτήρα, που εντυπωσιάζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του.

Ο οικισμός της Δρυοπίδας

Δρυοπίδα

Μοναδική αρχιτεκτονική...

Η Δρυοπίδα αποτελεί ένα παραδοσιακό χωριό της Κύθνου, γνωστό για την ανεξίτηλη ομορφιά και την μοναδική αρχιτεκτονική του. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της Δρυοπίδας που την καθιστά απίστευτα γραφική, είναι πως όλα τα σπίτια έχουν κεραμοσκεπές. Οι πιο κοντινές παραλίες για ατελείωτες βουτιές είναι Νάουσα, Άγιος Στέφανος, Άγιος Γιάννης, Καλό Λιβάδι, Ζογκάκι, Κουρί και Λιοτρίβι. Αν πάλι, εκτός από τη χαλάρωση επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή και με λίγη ιστορία, μία επίσκεψη στο Λαογραφικό ή το Βυζαντινό Μουσείο θα είναι η ιδανική λύση.

Ο οικισμός Λουτρά

Λουτρά

Ιματικές πηγές...

Τα Λουτρά της Κύθνου είναι γνωστά από τα χρόνια του βασιλιά Όθωνα, ο οποίος με τη γυναίκα του συνήθιζε να τις επισκέπτεται για τη θεραπευτική τους δράση. Το παραθαλάσσιο χωριό των Λουτρών προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στα ιαματικά λουτρά, καθώς οι πηγές προσφέρουν χαλάρωση και θεραπευτικές ιδιότητες για ρευματικά, αρθριτικά, ακόμα και κάποιες γυναικολογικές παθήσεις. Τα Λουτρά φημίζονται ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κύθνου για φαγητό ή ποτό και περίπατο βόλτες δίπλα στο κύμα.

Η Παναγιά Κανάλα στην Κύθνο

Παναγιά Κανάλα

Ο Πευκόφυτος οικισμός...

Η Παναγία Κανάλα είναι ένα οικισμός, χτισμένος πάνω στην πευκόφυτη παραλία Μεγάλη Άμμος. Η ομώνυμη εκκλησία της Παναγίας Κανάλας που βρίσκεται στην περιοχή, στην οποία και οφείλεται το όνομα, προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή της εικόνα. Η χάρη της εορτάζεται τον Δεκαπενταύγουστο και προς τιμήν της γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι.

Το σπήλαιο Καταφύκι

Σπήλαιο Καταφύκι

Ανακαλύψτε και εξερευνήστε...

Το σπήλαιο Καταφύκι βρίσκεται στη Δρυόπιδα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα σπήλαια στις Κυκλάδες. Το συνολικό μήκος του σπηλαίου αγγίζει τα 600 μέτρα, η θερμοκρασία του παραμένει σταθερή στους 17oC και το υψόμετρο φτάνει τα 190 μέτρα. Κάθε χρόνο το σπήλαιο Καταφύκι αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους από όλο τον κόσμο, που το επισκέπτονται για να ανακαλύψουν κάθε του λεπτομέρεια.

Το Βρυόκαστρο

Βρυόκαστρο

Ένα ιστορικό μνημείο...

Το Βρυόκαστρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού και αποτελεί πλέον αξιοθέατο, καθώς το μόνο που έχει απομείνει είναι ερείπια της αγοράς, των ναών και των σπηλαίων της περιοχής. Η αρχαία πρωτεύουσα της Κύθνου τοποθετούνταν μέσα από τα τείχη του Βρυόκαστρου, το οποίο είχε έκταση 300 στρέμματα. Οι ανασκαφές εξελίσσονται μέχρι τις μέρες μας για να έρθουν νέες πληροφορίες στην ιστορία της πόλης.